måndag den 18 mars, 2013

Instagram är kanske den roligaste appen just nu! paulalundberg heter jag där!

11:44   Inga kommentarer

onsdag den 30 januari, 2013

Ja, julklappar är kanske det sista man tänker på såhär års. Nåväl, i julas fick våra medarbetare på Personlig Almanacka bland annat varsen kaffekopp.

Till dessa gjorde Anders fina träaskar, vari de bäddades in med juteväv. Kändes så exlusivt på nåt sätt!

Förpackningar alltså, de kan verkligen sätta en stämning på en vara tycker jag. Och påsar när man handlar i en affär. När jag blir stor och krukmakare med egen butik så ska jag ha fina påsar. Kanske inte kan begära att Anders ska skräddarsy träaskar till varenda vara. Men visst vore det lajbans om det vore så! Gillar träaskar.

1:11   4 Comments

onsdag den 23 januari, 2013

Jag har köpt mig en bok. En trädgårdsmästares väg av Victoria Skoglund. Victoria driver fantastiska handelsträdgården Zetas i Stockholm. Fin bok. Vackra bilder av Lena Granefelt och fina texter om skapandet i trädgårdsrummet.

Ojejoj vad längtan denna boken väckte! Efter vår! Och sommar. Efter att plantera, odla och gräva i jorden! I sommar ska jag försöka få till en kompost. Och så ska jag knalla runt och fundera på vart i våra lilla trädgård  en magnolia skulle passa. Jag tänkte låta bli att förså så mycket i vår. Mest så direkt i jorden. Förutom tomaterna och gurkorna förståss. Ja, och säkert lite annat. Det där med förodling under vårvintern blir ju något slags sätt att stävja längtan efter trädgårdsarbete, tycker jag. Så vi får väl se, blir jag supersugen så kommer jag nog att stå där ute i uthuset med mina fröer och brätten iallafall…

10:41   Inga kommentarer

lördag den 19 januari, 2013

Här om dagen for jag och boysen till Valbo och besökte Matia på Lermakeriet. Väldans trevlig, duktig och hjälpsam tjej och numera tycker jag att precis alla borde handla hos henne :) Där inhandlade jag framför allt material till engobe (det blir ju gärna lite annat också när man blir sådär inspirerad) .

Och framåt kvällen beslagtog jag köket, och framför allt stavmixern och blandade kritvit, rosa, grön och blå engobe. Vill lixom att de ska vara färgstarka och pastelliga på samma gång. Får de hur den första varianten blir.

Jag hade fått för mig att om man använder engobe så blir färgerna matta, jordiga och lite klena. Vilket ju inte är illa i och för sig, men när jag såg de knalliga färgerna på engoberna i mullsjö så klickade det till i hjärnan på mig. Eller i hjärtat. Vilket som.

Ser fram emot att få börja bränna de första engoberade sakerna.

Maria tipsade även om en ny lera jag ska testa. En mörk lera som ska funka bra med vit glasyr och som man dessutom kan bränna riktigt högt! Återkommer i ämnet!

Trevlig helg i vackra iskylan!

 

 

10:46   1 Kommentar

onsdag den 16 januari, 2013

Nya ljusstakar av gamla stols- och bordsben. Stora åbäken! Gillar massor. Jag tror de kommer från Affari, men man skulle ju enkelt kunna göra egna, om man vill och har några schysta ben till övers!

Ha en fortsatt trevlig lill-lördag!

12:37   1 Kommentar

tisdag den 15 januari, 2013

Det här är favoritkopparna just nu. Egentligen skulle de ha öron, men precis den natten de skulle stå och torka sig läderhårda så slog den fuktiga hösten om till snustorr vinter. Ja, så några hänklar blev det inte. Gillar dem ändå!

Älskar den mörka leran under den vita glasyren. Och det lite ruffa och operfekta. Kanske för att jag inte förmår att göra vidare perfekt keramik ännu….? Oavsett så tycker jag om dem!

 

10:10   5 Comments

måndag den 14 januari, 2013

Så var jag hemma efter en långhelg på folkhögskolan i Mullsjö. Så sjukt roligt! Så inspirerande! Och det bästa av allt; det fortsätter hela våren! Detta var den första helgen av tre där nere. Däremellan arbetsuppgifter och kommunikation över webben. Temat var formspråk och vi fokuserade på burkar med lock. Här ovan ser ni delar av mitt arbete. Obränt och målat med engobe.

Engobe hörrni! Min stora HYBRIS efter den här helgen! Har aldrig arbetat med det förr. Men Å vad jag tänker snöa in på engobe ett tag nu! Så gripande härligt! För er som inte håller på med keramik och inte vet vad engobe är: typ infärgad lervälling som man penslar på sakerna innan bränning. Används istället eller tillsammans med glasyr.

.

 

 Hoppas ni haft en bra start på veckan! Kram!

 

10:04   2 Comments

fredag den 11 januari, 2013

Okristligt tidigt åker jag söderut för min kurs i Mullsjö! Håll tummarna för mej, för jag är värst pirrig i magen och undrar vad  jag gett mig in på.

Hittade en trevlig lista här om dagen, med den får jag önska er en god helg!

torsdag den 10 januari, 2013

…ifall inte nån sätter fart.

Därför har årets första vårlökar fått flytta in!

Det är så trevligt att längta, tycker jag! För egentligen vill jag inte bli av med vintern ännu, vi har inte ens hunnit med att åka skidor i år! Men ändå, att få börja drömma om tussilago och takdropp. Och ta in blommande vårlökar och kvistar. Fint serru!

Men än får raggsockorna sitta på ett tag.

 

 

 

 

 

6:36   1 Kommentar

onsdag den 9 januari, 2013

Jo, ni förstår, jag har köpt Leila Lindholms bok Hello cupcake! Har lixom gått och blivit lite Leila-knasig på sistonde. Lite sent kanske. Jag vet inte. Men så är det iallafall.

Inte för att jag på något vis gillar cupcakes. Nästan inget alls faktiskt. Utan för att Leila är så fantastisk på inredning och på alla detaljerna runt om hennes bakning! Härligt retro och pastelligt! Söta sugrör och fina små flaggor! Gillar gillar gillar!

Så dagens mellis till boysen är helt klart inspirerad av Leila. Fast inte själva mellisen, om ni förstår :)

Ni ser ju själva: Jag måste brassa på med mer pigment i mina glasyrer! Även keramiken måste få bli lite Leilafierad ett tag nu!

 

5:00   2 Comments